Algemeen

Groenewegen Architecten- | Bouwadviesburo is al sinds de jaren 70 aktief in Leiden en omgeving. Door de jaren heen zijn vele projecten gerealiseerd, van groot tot klein en divers van aard: verbouw en nieuwbouw van woningen voor particulieren, kleinschalige appartementenbouw, restauratie en verbouw van monumentale panden en nieuwbouw en verbouw van bedrijfspanden. Onze opdrachtgevers zijn over het algemeen particulieren en bedrijven.


Werkzaamheden

Onze werkzaamheden beslaan het gehele bouwproces: het maken van het ontwerp, het aanvragen van de omgevingsvergunning, het selecteren van een aannemer, het begeleiden van de uitvoering en oplevering van het werk. Voor bepaalde onderdelen wordt een extern adviseur ingeschakeld, bijvoorbeeld een konstrukteur voor het maken van de konstruktieve berekening of een bouwkostendeskundige. Deze werkzaamheden coordineren wij zodat alles in een hand blijft en onderling op elkaar afgestemd is. 

Een opdracht kan een volledige opdracht zijn of een deelopdracht, bijvoorbeeld alleen het verzorgen van de omgevingsvergunning. Dit is vaak bij kleinere werken het geval.


Tarieven en werkwijze

In een eerste gesprek spreken wij met u het plan door. Globaal kijken wij dan al of het plan haalbaar is, voornamelijk voor wat betreft de aspecten van ruimtelijke ordening. Vervolgens brengen wij een offerte uit. Indien de offerte passend is volgt het maken van een ontwerp ter bespreking met de opdrachtgever, na akkoord het uitwerken van het plan voor de aanvraag omgevingsvergunning etc.. Een eerste gesprek en offerte zijn kostenloos en vrijblijvend.